200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres no falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio sobre propostes dividides per categories

phobia of dating

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta esperar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per dar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

charlie puth dating who

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats de Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el modo academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, la intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch seria convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament de talents. Napalm al cor es una distopia asfixiant i alhora poetica acerca de la repressio de el lograr en la seccii?n militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora sobre Pedra de tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona en lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats sobre eximir que coincideixen en una classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

La decada despres de lexit sobre Jo confesso lautor de Les veus de el Pamano torna amb aquesta novella curta, la mena de fabula no buscada en que un professor sobre literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina sobre la infancia, la intriga negra i dosis sobre drama i dhumor, en un relat que nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest gigantesco autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de Berta Isla, la seva novella previo. Si aquella se centrava en lheroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella aventura, senfronta al dilema moral sobre si es licit liquidar en una circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la de lanalisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma sobre la hostilidades Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia de Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final invariablemente ganan los monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional nunca gaire allunyat del que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre arriba amb doblet sobre la seva faceta fanzinera a Abrazame inclusive que la vida deje sobre dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

dar de baja ferzu

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. La trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa sobre llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val sobre la figura de Shakespeare per Aclarar la historia sobre el Bardo. Hamnet va acontecer lunic fill home de lautor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia referente a el fantasma dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es una de les autores de capcalera del president Obama i la de les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari sobre la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona lucha Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum de febrer / Luz de febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre previo que li va reportar el Pulitzer. Es complicado no imaginar-se lOlive amb els trets sobre Frances McDormand, que la va encarnar en la excellent miniserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *